Ja pse nuk ju rriten flokët, 5 gabimet që bëni çdo ditë

Ja pse nuk ju rriten flokët, 5 gabimet që bëni çdo ditë

Ne i kushtojme shumë vëmendje shëndetit të flokëve tona dhe shpenzojmë shumë para duke i bërë flokët të duken të trasha, me vloum dhe të shkëlqyera. Megjithatë, nganjëherë mund të jetë e vështirë të kuptojmë se cilat produkte të kujdesit të flokëve duhen blere dhe cilat pjesë të këshillave ia vlen të ndjekim.

1.Mbajta e nje pozicioni jo te mire kur lani floket

©Brightside.me

Le të flasim për qëndrim, zonja. Nëse deri tani ju keni larë flokët tuaj të qëndruar drejtë në dush si vajzat nga reklamat televizive, mos e bëni me kete por uleni koken poshte kur doni te lani floket.

Loading...

Së pari, është shumë më e lehtë për të aplikuar shampon vetëm në kokën tuaj (mos harroni të synoni gjithmonë për rrënjët dhe jo për skajet). Së dyti, ju ndihmon të lani flokët më mirë, sepse lloji i flokëve lëviz larg kokës dhe shkon në një rënie të lirë. Plus, nëse dëshironi të përdorni një balsam ose një maskë flokësh, duke e mbajtur kokën poshtë do t’ju pengojë që ta vendosni produktin shumë afër rrënjëve. Dhe ne nuk duam rrënjë të yndyrshme, apo jo?

2. Perdormi i ujit shume te nxehte gjate dushit

©Brightside.me

Ne nuk mund ta kontrollojmë gjithmonë presionin e ujit që përdorim për të larë flokët, por prapëseprapë mund të jemi mjeshtër i temperaturës së tij. Uji i ngrohtë i lë flokët të pafuqishëm në drejtim të humbjes së lagështisë. Uji i vakët apo edhe i ftohtë, nga ana tjetër, e bën boshtin e flokëve të ngushtë dhe i bën flokët të ndihen më të bukur.

3. Nuk i kushtoni rendesi kreherit

©Brightside.me

Një tjetër gabim është edhe furça e flokëve, e cila, nëse nuk është cilësore, mund ta dëmtojë flokun duke e këputur.

4. Nuk i prisni floket rregullisht

©Brightside.me

Me dëshirën për t’i rritur, shumë prej nesh nuk i presin kurrë flokët: Ky është një zakon i gabuar, sepse prerja e rregullt çdo muaj diku tek 1-3 cm do të ndikojë tek rritja e tij.

5. Nuk pini uje mjaftueshem

“Nuk ka ujë, nuk ka jetë.” Ne kemi mbuluar aspektin e larjes, por kjo nuk është e gjitha që ne duhet të mësojmë për ujin teksa lidhet me flokët. Gjithkush e di se uji i pijshëm është vendimtar për shëndet të mirë. Ngrini dorën nëse nuk keni filluar të hënën tuaj duke derdhur vetes një gotë të madhe të ujit të paktën një herë. Jo shumë njerëz e dinë se flokët kanë nevojë për ujë që të rritet shumë. Uji përbën 15% të masës totale të flokëve tuaj, prandaj sigurohuni që të pini sa duhet, OK?

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *