9 GABIME me flokët që duhet ti ndaloni urgjentisht, mos i bëni më kurrë…

9 GABIME me flokët që duhet ti ndaloni urgjentisht, mos i bëni më kurrë…

Mungesa e nutrientëve dhe mosushqyerja e rrënjëve të flokëve bën që këta të fundit të bien të hollohen ,të humbasin shkëlqimin. Nëse produktet kozmetike, mjetet e nxehta dëmtojnë flokët nga jashtë, është mungesa e lëndëve ushqyese, luhajtjet hormonale, stresi dhe një dietë e varfër janë ato që shkaktojnë dëmin më të madh për flokët.

Megjithatë Keshilla Bukurie do të merret më poshtë me shkaqet e jashtme dhe me gabimet e femrave që çojnë në rënien e flokëve dhe mos lejimin e rritjes se tyre.

1.Fjetja me flokë të lagur


Uji i tepërt në flokë rëndon këto të fundit dhe presioni më i vogël, përshembull fërkimi në jastëk apo krehja me furçe e tharëse do të këpuse flokët, që nëse do të ishin të thata nuk do të ndodhte.

2.Të stiluarit në një mënyrë për një kohë të gjatë

Loading...


Bishti i kalit apo topuzi tërheqin flokët nga rrënjët. Duke i mbajtur pa ndryshuar për një kohë të gjatë mund të ndodhë që në zona të caktuara flokët të bien e t’ju krijohet pulla të bardha nga mungesa e tyre. Kjo ndodh kryesisht në vijë e parë të flokëve.

3.Përdorimi i mjeteve të nxehta gjatë gjithë kohës dhe mjeteve të hekurit


E mira është të përdorni mjete plastike apo prej lecke kur kapni flokët në mënyrë që të mos dëmtoni skalpin e kokës. Përdorimi i mjeteve të nxehta si masha apo piastra gjatë kohës mund të destabilizojë strukturën e flokëve, duke e dobësuar.

4.Zgjidhni shampon e gabuar

Duhet te siguroheni që përpara se të blini një shampo të jetë e përshtatshme për llojin e flokut që keni

5.Lani flokët shumë shpesh

Specialistët ju rekomandojnë t’i lani flokët vetëm 2 herë në javë

6.Aplikoni shampon gabim.

Si fillim shampon duhet ta hidhni në duar e më pas ta shpërndani në mënyrë të njëjtrajtshme në të gjithë flokët. Përpara se ta shpëlani , masazhojini rrënjët e flkëve për rreth 5 minuta.

7.Harroni balsamin,

Ose produktet e kujdesit pas larjes. Nëse ju do të harroni t’i lyeni majat me një vaj natyral atëhere floku juaj do të duket i thatë e pa jetë

8.Temperatura e ujit është shumë e nxehtë.

Mund të ju duket e çuditshme, por edhe temperatura e ujit ndikon në shëndetin e flokëve. Specialistët janë për ujin e ftohtë, sepse në këtë mënyrë poret e flokëve do të mbyllen duke mbajtur brenda yndyrën natyrale dhe përbërësit ushqyes të rrënjëve të flokëve.

9.Përdorni shumë shpesh pjastër apo mashën e kaçurelave.

Këto mjete të cilat stilojnë flokët me nxehtësi nuk rekomandohen më shpesh se një herë në javë.

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *