LARJA e shpeshtë e flokëve është e dëmshme, ja sa here në javë duhet ti lani…

LARJA e shpeshtë e flokëve është e dëmshme, ja sa here në javë duhet ti lani…

Ndoshta pa e ditur dhe duke menduar se i bën mirë, i lani flokët më shpesh se sa është e nevojshme!

Edhe pse larja dallon nga tipi i flokëve, larja e përditshme është një gabim shumë i madh. Kjo mund të çojë deri në irritimin e lëkurës së kokës, paraqitjes së zbokthit dhe problemeve të tjera.

Loading...

Arsyeja pse flokët bëhet të papastra janë gjëndrat dhjamore të cilat prodhojnë një lëndë që ndalon tharjen e lëkurës dhe flokut. 

Për personat me flokë të dendura dhe kaçurrele do të ishte mirë që t’i lanin flokët dy herë në javë me shampo hidratuese dhe regjeneruese, pasi flokët e tyre nuk janë të yndyrshme dhe nuk ka nevojë të lahen më shpesh.

Për personat me flokë normale preferohet që flokët të lahen në 3 deri 4 herë në javë. Sipas këshillave të profesionistëve, nëse keni shprehi që flokët t’i lani çdo ditë, do të duhet të hiqni dorë nga kjo shprehi e keqe. Filloni të kapërceni nga një larje nga rutina e zakonshme. 

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *