11 Veprime si të dukeni më joshëse në sytë e një mashkulli…

11 Veprime si të dukeni më joshëse në sytë e një mashkulli…

Bukuria reale nuk varet nga cilësitë e jashtme, ajo vjen nga sjellja jonë. Në librin e tij The Like Switch, një agjent i FBI-së, shkruan në lidhje me formulën e miqësisë që ai solli dhe ligjeve të atraktivitetit që me siguri do të ndihmojnë çdo njeri për të vendosur marrëdhënie dhe për t’i bërë ata që e rrethojnë t’i besojnë atij.

Metodat e tij janë përdorur me sukses nga shërbimet amerikane të inteligjencës për 20 vjet dhe kohët e fundit janë bërë publike.

Në fund të artikullit, paraqitet formula e miqësisë e zhvilluar nga ky agjent. Ai shpjegon qartë se si formohen marrëdhëniet midis njerëzve.

1. Filloni me përkuljen e kokës në anë

A keni vërejtur se gratë e përkulën kokën në anë më shpesh se meshkujt? Metoda të ngjashme që përdorin burrat në biznes kur ata mbajnë drejtpërsëdrejti për të theksuar dominimin. Në komunikimin jozyrtar, pjerrësia e kokës në krah është një shenjë e besimit.

Sinjalet që të “fikin”: rrotullonii sytë me kokë të kthyer prapa. Edhe nëse një person e bën këtë si një shaka, shumë shpesh një sinjal i tillë perceptohet si armiqësor.

2. Zhvilloni shprehjet e fytyrës, luani me vetullat.

Njerëzit ngrenë vetullat kur takojnë njerëz të tjerë për të informuar të tjerët se nuk duan të tregojnë agresion. Truri ynë e njeh këtë sinjal nga distanca deri në 2 m dhe e percepton një person të tillë si të këndshëm në komunikim.

Nëse ju pëlqen një person që ju nuk e njihni, u jepni atyre një sinjal të shpejtë të largët duke ngritur vetullat tuaja.

Loading...

Sinjalet e dukshme: kontaktet e gjata me sy, kur luani me vetullat, duke ngritur kokën, vështrime të zymta ose vlerësuese.

3. Mësoni të buzëqeshni me sytë tuaj

Kur truri njeh një buzëqeshje të sinqertë, ju bën të buzëqeshni dhe ju, dhe fillon të prodhojë endorfinë që ndihmojnë të ndjeni pak më shumë gëzim. Përvoja e këndshme nxit njerëzit të vazhdojnë të komunikojnë; ne tentojmë të vizitojmë vendet ku ndihemi më mirë shpesh.

Me një buzëqeshje të vërtetë, shfaqen rrudha të vogla rreth syve, pra fytyra ‘lëviz’. Nuk është kaq e lehtë të fshihet një buzëqeshje – do të duhet të mendosh për diçka të këndshme dhe të bukur.

Duhet: një vështrim i ftohtë dhe një buzëqeshje e ngushtë, një buzëqeshje me grintë.

4. Harrojeni shprehjen “Ska përse!”, pasi dikush ju falenderon apo i bëni një nder, në vend të saj përdorni këtë: “Do të kishit bërë të njëjtën gjë edhe Ju!”

Asnjëherë mos thuaj ‘Ju jeni të mirëpritur’ kur i përgjigjeni një personi për shërbimin që u është dhënë atyre. Përkundrazi, thuajini: “Unë mendoj se do të kishit bërë të njëjtën gjë nëse do të ishit unë”. Një deklaratë e tillë ngjall një ndjenjë reciprociteti: dëshirë për të bërë diçka për ju në këmbim për t’ju falënderuar.

Ne na pëlqen të ndihen të rëndësishëm para të tjerëve, kjo rrit vetëvlerësimin tonë. Pranoje, është mirë të jesh në shoqërinë e dikujt që të admiron.

5. Pëshpërimat

Për të parandaluar pushimet e vështira në mes të një bisede, përdorni një deklaratë të lehtë simpatike që lidhet me frazën e fundit të personit me të cilin po flisni. Kjo është një mënyrë mjaft e thjeshtë për të vazhduar bisedën dhe për të krijuar një atmosferë të relaksuar.

Pëshpëritja perceptohet si një formë intime e komunikimit. Mundohuni që herë pas here të shprehni frazat e caktuara në një pëshpëritje, duke u mbështetur pak në drejtim të personit tjetër, sikur të jeni duke ndarë një sekret. Shkelja e vogël e hapësirës personale dhe ndjenja se keni ndarë një sekret do t’ju sjellë së bashku.

Nuk duhet: i foluri me zë të lartë, distancimi, ose përkulja në anën e pasme të një karrige.

6. Lërini njerëzit të komplimentojnë veten

Mënyra më e mirë për të bërë një kompliment është të inkurajosh një person që të lavdërojë veten. Gjatë një bisede, nxisni kundërshtarin tuaj që të flasë për arritjet ose meritat e tyre, pastaj tregoni habi, “A e ke bërë vërtetë vetë? Si ke arritur ta bësh këtë? Pyetje të tilla do t’i bëjnë thirrje një personi të komplimentojë veten.

Një kompliment shpesh konsiderohet si lajka sidomos nëse nuk lidhet me arritjet apo meritat e një personi, por me pamjen e tyre ose me aftësitë e lindura. Njerëzit e pëlqejnë kur i komplimentojnë për diçka që ata e kanë arritur me vështirësi.

7. Bëni gabime para kundërshtarit tuaj

Bëni një gabim të qëllimshëm gjatë bisedës në mënyrë që bashkëbiseduesi ta shohë. Trego hezitim dhe le të korrigjojë ty. Kundërshtari do të ndihet më i sigurt duke kuptuar se edhe ju jeni një person dhe do ta trajtoni pamaturinë e tij të mundshme me të kuptuarit.

Këtu funksionon ligji i ngjashmërisë: sa më shumë që keni të përbashkët, aq më shpesh komunikoni dhe bëheni më afër.

8. Kushtojini vëmendje qeramikës kur kaloni kohë së bashku

70% e informacionit të rëndësishëm ndahet ndërsa hahet. Gjestet e tyre në këtë moment reflektojnë emocione, ndjenja dhe simpati. Nëse bashkëbiseduesi e vendos kupën sikur po ndërton një mur, kjo tregon një dëshirë për të rritur distancën.

Roli i një filxhan mund të zëvendësohet nga një vazo lulesh ose një stendë reklamash. A e mbani mend se kur uleni në tryezë me miqtë, menjëherë i hiqni të gjitha gjërat e panevojshme në anën tjetër për të krijuar një hapësirë ​​të hapur për komunikim?

Një pjatë e përbashkët është një lloj i testit të miqësisë – pyetni nëse mund të provoni diçka nga pjata e shokut tuaj. Jo të gjithë do të bien dakord për të ndarë ushqimin, por kjo arrogancë e parëndësishme ndihmon për t’u afruar. Nëse e ndajmë ushqimin me një person, ne i konsiderojmë një mik.

9. Shikoni buzët e bashkëbiseduesit, mësoni të ndryshoni ngjyrën e syve

Njerëzit që prekin buzët e tyre me gishtërinjtë ose objektet e tyre ndihen të turpshëm. Kjo do të ndodhë nëse ju bëni një pyetje të pakëndshme ose hapni një temë që bashkëbiseduesi do të dëshironte ta shmangte. Shikoni këto gjeste për të reaguar dhe korrigjuar sjelljen tuaj në kohë.

Doni të pëlqeheni nga personi tjetër? I ftoni ata të darkoni diku me ndriçim të zbehtë dhe i shihni ata me një vështrim të çrregullt, sytë duken më të errët, gati të zinj, duke e bërë dukjen tuaj veçanërisht tërheqëse.

Reagimi i kundërt: sytë ngushtuar, buzët e ngjeshura, mërzitje e dukshme, hunda e rrudhur.

10. Nëse situata nuk është e qetë, zgjidhni filmat

Ky fenomen quhet ligji i rrugës shkëmbore. Ndodh që njerëzit e pëlqenë njëri-tjetrin vetëm pas një sërë pengesash dhe kontradikta, por këto marrëdhënie shpesh janë më të forta se ato që zhvillohen qysh në fillim paqësisht dhe pa konflikte.

Ky fenomen është bërë një film popullor-klishe: fillimisht, personazhet janë në armiqësi, por gradualisht e njohin njëri-tjetrin më mirë dhe bëhen miq ose dashamirës më të mirë.

11. Sinjale dhe taktika të tjera që do të fitojnë simpati dhe besim

Një prekje e vogël e rastit: prekni bashkëbiseduesin me bërryl, prekni shpinën, pretendoni se po pastroni diçka nga shpatullat tuaja.

Përdorni gjeste emocionale: lëkundni lehtë kur dëgjoni një monolog të gjatë të shokut tuaj sikur të jeni dakord me secilën fjalë.

Jini të sinqertë: tregoni kundërshtarin për dobësitë tuaja, për ëndrrat, për mendimet e fshehta, ose për raste të caktuara nga jeta. Kjo do të rrisë atraktivitetin tuaj në sytë e bashkëbiseduesit.

Tregoni ftohtësi ose paaftësi. Por vetëm nganjëherë. Do të ngjallë kuriozitet dhe do të ngrohë interesin e kundërshtarit ndaj personalitetit tuaj.

Tregojeni se jeni njësoj: a e dini se një ekip ideal është një grup njerëzish që ndajnë shumë interesa të përbashkëta dhe që kanë jetë të ngjashme?

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *